Bilge Gençlik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilge Gençlik

Bilgi paylaşım platformunuz...Eğlence merkeziniz...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tirit

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BilgeGenç
Admin
Admin
BilgeGenç


Mesaj Sayısı : 181
Kayıt tarihi : 08/11/08
Yaş : 30
Nerden : İstanbul

Tirit Empty
MesajKonu: Tirit   Tirit Icon_minitimePaz Ara. 14, 2008 12:20 pm

Malzemeler

Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
Bayat ekmeği dilimleyin.
Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
2 santimlek kareler halinde kesin.
Servis tabağına aktarın.
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika sonra ateşten alın.
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bilgegenclik.eniyiforum.net
 
Tirit
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bilge Gençlik :: Sosyal Konular :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: