Bilge Gençlik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilge Gençlik

Bilgi paylaşım platformunuz...Eğlence merkeziniz...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Revani

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BilgeGenç
Admin
Admin
BilgeGenç


Mesaj Sayısı : 181
Kayıt tarihi : 08/11/08
Yaş : 30
Nerden : İstanbul

Revani Empty
MesajKonu: Revani   Revani Icon_minitimeC.tesi Ara. 06, 2008 6:47 pm

Malzemeler

7 Adet yumurta
15 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı irmik
15 Çora kaşığı süt
15 Çorba kaşığı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon
Üzerine :
Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Hazırlanışı

Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.
Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.
Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
Şeker ve suyu kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
Şerbeti çekene kadar bekletin.
Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bilgegenclik.eniyiforum.net
 
Revani
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bilge Gençlik :: Sosyal Konular :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: