Malzemeler
250 gr margarin
250 gr pudra şekeri
1 Çay kaşığı kabonat, tuz
6 Su bardağı un
3 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın sarısı
Şerbeti için :
1 Kilo şeker
6 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
Üzerine : Badem veya fındık
Hazırlanışı
Şerbet malzemelerini tencereye koyun karıştırın ve 2 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
Bir kabın içinde yağ, pudraşekeri, karbonat ve tuzu elinizle birbirlerine yedirerek 5 dakika karıştırıp unu ekleyin.
Elinizin tabanıyla bastıra bastıra 5 dakika yoğurup yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın ve kulak memesi yuşaklığında bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avcunuzun içinde top gibi yuvarlayıp gayet hafif bastırıp yassılaştırarak tepsiye dizin (Piştiği zaman büyeceği için şekerpareleri tepsiye aralıklı olarak dizin).
Üzerlerine kabukları çıkarılıp yumurta sarısına batırılmış yarımşar badem koyun.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.
NOT : Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacaktır.