Bilge Gençlik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilge Gençlik

Bilgi paylaşım platformunuz...Eğlence merkeziniz...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Hamsi Buğulama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BilgeGenç
Admin
Admin
BilgeGenç


Mesaj Sayısı : 181
Kayıt tarihi : 08/11/08
Yaş : 30
Nerden : İstanbul

Hamsi Buğulama Empty
MesajKonu: Hamsi Buğulama   Hamsi Buğulama Icon_minitimeC.tesi Ara. 06, 2008 6:35 pm

Malzemeler
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bilgegenclik.eniyiforum.net
 
Hamsi Buğulama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İçli Hamsi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bilge Gençlik :: Sosyal Konular :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: