Malzemeler:
Yarım su bardağı erimiş yemeklik margarin veya tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 – 3 su bardağı un
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
1-Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şekeri iyice karıştırıp krem haline getirilir.
2-Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup sertçe bir hamur yapılır.
3-Ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılıp yuvarlanır.
4-Tepsiye dizilip orta hareretli fırında beyaz olarak pişirilir.
5-Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şekeri elenir.
6-Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.
Not: Kurabiyeleri pişirmeden önce üzerine kabuğu soyulmuş badem yapıştırabilirsiniz.