Bilge Gençlik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilge Gençlik

Bilgi paylaşım platformunuz...Eğlence merkeziniz...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İşkembe Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
BilgeGenç
Admin
Admin
BilgeGenç


Mesaj Sayısı : 181
Kayıt tarihi : 08/11/08
Yaş : 30
Nerden : İstanbul

İşkembe Çorbası Empty
MesajKonu: İşkembe Çorbası   İşkembe Çorbası Icon_minitimeC.tesi Ara. 06, 2008 6:17 pm

Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)

Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).
Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bilgegenclik.eniyiforum.net
 
İşkembe Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kış Çorbası
» Yayla Çorbası
» Tatar Çorbası
» Süleymaniye Çorbası
» Osmanlı Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bilge Gençlik :: Sosyal Konular :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: